Zaslal: út 06. únor, 2007 6:53 Předmět: Osvětlení klávesnice
Zdravím všechny,
chtěl bych prodiskutovat jeden problém a doufám ho i vyřešit. Na mém Treu 650 se mi stává, že v některých okamžicích mi nesvítí klávesnice společně s displayem. Nejvíce mě to ale štve když píšu SMSky - ve dne je to jedno, ale v noci zíří jen display a klávesnice je zhaslá a já musím psát písmenka po paměti.
Nikde v menu jsem nenašel nastavení podsvětlení pro klávesnici (pouze jas displaye). Nemáte tušení čím je problém způsoben? Např. kolize s nějakým programem, nebo tak něco? Neexistuje nějaký prográmek na samostatnou správu osvětlení, kde by šlo chování podsvětlení klávesnice nastavit?
Díky za odpovědi.
Sal _________________ Palm m515 -> Palm Tungsten T -> Treo 600 -> Treo 650
Je to dost divne chovani. Bud je to HW nebo SW problem, zjistis pouze na Treu po hardresetu.
Treo samo o sobe neumoznuje vypinat/zapinat podsvetleni klavesnice nezavisle na displayi. Bud oboje OFF, nebo oboje ON.
Ovsem lze zo resit pres programy 3. stran. Ja pouzivam Keyshade Hack. Ma to 2 kb a ovlada se pres bocni tlacitko.
Dej vedet, jak se to bude chovat potom. _________________ TT2 > TT3 > Treo650 + TX > Treo680 > Treo 750 > Treo PRO
Zaslal: út 06. únor, 2007 9:44 Předmět: Re: Osvětlení klávesnice
Sal_Paradise napsal:
Zdravím všechny,
chtěl bych prodiskutovat jeden problém a doufám ho i vyřešit. Na mém Treu 650 se mi stává, že v některých okamžicích mi nesvítí klávesnice společně s displayem. Nejvíce mě to ale štve když píšu SMSky - ve dne je to jedno, ale v noci zíří jen display a klávesnice je zhaslá a já musím psát písmenka po paměti.
Nikde v menu jsem nenašel nastavení podsvětlení pro klávesnici (pouze jas displaye). Nemáte tušení čím je problém způsoben? Např. kolize s nějakým programem, nebo tak něco? Neexistuje nějaký prográmek na samostatnou správu osvětlení, kde by šlo chování podsvětlení klávesnice nastavit?
Díky za odpovědi.
Sal
Už jsem takovou závadu měl,taky na TREU650. Tak jsem ho kompletně rozebral a zjistil jsem studeňáky na konektoru flex babelu klávesnice. Tak jsem to proletoval a už je to O.K. Takže předpokládám,že u tebe to bude stejné...
Ovsem lze zo resit pres programy 3. stran. Ja pouzivam Keyshade Hack. Ma to 2 kb a ovlada se pres bocni tlacitko.
Dej vedet, jak se to bude chovat potom.
Díky, za radu, bohužel jsem však prográmek zatím nenašel - pouze pár zmínek v diskusních fórech ale žádný link. Mohl by jsi mi prosím dát nějaký odkaz? Díky.
PS. Nevěděl jsem že lze hacky spouštět i v Palm OS5. Opustil jsem je když jsem prodal svůj první palm m515.
milennium napsal:
Už jsem takovou závadu měl,taky na TREU650. Tak jsem ho kompletně rozebral a zjistil jsem studeňáky na konektoru flex babelu klávesnice. Tak jsem to proletoval a už je to O.K. Takže předpokládám,že u tebe to bude stejné...
Rozebírat Treo se opravdu bojím - i když se dost píše jak je to jednoduché (kdysi jsem hledal jak předělat jack konektor z 2,5 na 3,5). Pořád věřím, že jen to jen SW kolize - přecijen mám v Treu docela dost věcí.
pavel napsal:
Zkus Twilight, tam muzes ovlivnovat nastaveni podsviceni klavesnice na Treu 650 manualne
Díky moc, perfektně dostačující, jednoduché a účinné - vše již funguje jak má. Jsem ještě zvědav na ten Keyshade Hack, jestli mi dá Permon nějaký odkaz (nebo kdokoliv jiný) tak zkusím ještě ten - abych viděl rozdíly. _________________ Palm m515 -> Palm Tungsten T -> Treo 600 -> Treo 650
Dej vedet, jak se to bude chovat potom.
Díky, za radu, bohužel jsem však prográmek zatím nenašel - pouze pár zmínek v diskusních fórech ale žádný link. Mohl by jsi mi prosím dát nějaký odkaz? Díky.
PS. Nevěděl jsem že lze hacky spouštět i v Palm OS5. Opustil jsem je když jsem prodal svůj první palm m515.
Tak už jsem to našel, teď ještě nějaký správce hacků a spustit to - jinak ale při HotSyncu jsem šel do resetu.
Takže ani YAHM ani TealMaster ho nenašli - nezobrazili v seznamu hacků, takže jsem to vzdal a odinstaloval je, ale když jsem chtěl odinstalovat keyshades tak jsem zjistil, že ta mrška odebrat nejde. V Uninstal Manageru se hack nezobrazí (to je logické) a když se ho snaží smazat přes filemanager v ZLauncheru tak to má nějakou ochranu proti smazání. Nevíte jak na to? Vždycky to napíše: "Database: database protected(Dm 021B)" _________________ Palm m515 -> Palm Tungsten T -> Treo 600 -> Treo 650
Takže ani YAHM ani TealMaster ho nenašli - nezobrazili v seznamu hacků, takže jsem to vzdal a odinstaloval je, ale když jsem chtěl odinstalovat keyshades tak jsem zjistil, že ta mrška odebrat nejde. V Uninstal Manageru se hack nezobrazí (to je logické) a když se ho snaží smazat přes filemanager v ZLauncheru tak to má nějakou ochranu proti smazání. Nevíte jak na to? Vždycky to napíše: "Database: database protected(Dm 021B)"
Pozor, pozor. To, ze se to jmenuje Keyshades hack, neznamena, ze potrebujes hack manager! Jednoduse to nainstaluj do trea!!! Je to obyc aplikace.
Pokud to chces odinstalovat, tak musis treo zresetovat a pak to mazni. Nebo nejak tak... _________________ TT2 > TT3 > Treo650 + TX > Treo680 > Treo 750 > Treo PRO
Registrace: 16.11. 2004 Příspěvky: 232 Bydliště: Brno
Zaslal: st 07. únor, 2007 11:55 Předmět: Re: Osvětlení klávesnice
milennium napsal:
Už sem tu na fóru psal co mi TREO dělá (a nemůžu se toho zbavit, ta ks tím zatím žiju a doufám, že se někde dopátrám časem odpovědi):
Tohle je možná řešením problému, ale... Jsem elektro analfybet, takže bych poprosil o polopatističtější objasnění:
- který že je to konektor - měl jsem TREO otevřené - oddělaný zadní kryt a tam je jediný odepínací konektor nalevo skoro dole - to je ten co připojuje displej? (nebyla by fotka?)
- jakpak poznám, že je tam studeňák? Předpokládám, že nějakým proměřením, ale jakým a čím.
Dík moc _________________ Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Zaslal: st 07. únor, 2007 13:25 Předmět: Re: Osvětlení klávesnice
TOMT napsal:
milennium napsal:
Už sem tu na fóru psal co mi TREO dělá (a nemůžu se toho zbavit, ta ks tím zatím žiju a doufám, že se někde dopátrám časem odpovědi):
Tohle je možná řešením problému, ale... Jsem elektro analfybet, takže bych poprosil o polopatističtější objasnění:
- který že je to konektor - měl jsem TREO otevřené - oddělaný zadní kryt a tam je jediný odepínací konektor nalevo skoro dole - to je ten co připojuje displej? (nebyla by fotka?)
- jakpak poznám, že je tam studeňák? Předpokládám, že nějakým proměřením, ale jakým a čím.
Dík moc
Ano,je to ten konektor na boku dole. Ten připojuje klávesnici s deskou. Bohužel špatné je,že se musí odstrojit celé TREO a sundat fólie (štítek pod baterkou) a pod fólií je ještě krycí,stínící fólie - měděná. Ta fólie totiž zakrývá i připájený konektor. No pokud to sundáš i tu fólii,tak doporučuji vzít lupu (nejlépe hodinářskou,já mám naštěstí v práci mikroskop) a pod lupou prohlédnout ten konektor. Nejlepší je ještě vzít třeba rýsovcí jehlu a s citem přejet zaletované nohy toho konektoru - tím se pozná jestli je dobře zaletovaný. No a pokud zjistíš,že některé s těch nohou (jsou to ty krajní,ty slouží k napájení LED diod na klávesnici) nejsou zaletované,tak doporučuji mikropájkou zaletovat. V žádném případě ne obyčejnou pájkou a před zaletováním hohy potřít pájecí pastou....
Podsvícení odchází kvůli pozměněným tokenům Trea. Tyto tokeny mají sloužit jako ochrana před pirátským kopírováním firmwaru telefonu na přístroje - typicky jiných výrobců, pro které firmware není licencován. Tyto změny tokenů telefonů většinou provádějí duševně méněcenná individua napojená na bývalou STB, aby poškodila majitele telefonu. Uživateli, který o tomto jednání neví, se může toto poškození telefonu jevit jako hardwarová závada, protože k pohasínání podsvícení klávesnice dochází zpočátku jen dočasně, v konečné fázi je však zhasnutí podsvícení trvalé, v žádném případě se nedá řešit výše zmíněnými aplikacemi. _________________ dlapa.cz killinghawk.cz Více zde
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.