Zaslal: pá 25. prosinec, 2009 19:56 Předmět: Jak je funguje BlackBerry BIS u T-Mobile?
Snazim se zjistit nejake informace o sluzbe BIS pro BlackBerry od T-mobilu, ale jsem zatim nenasel dost detailni informace.
Mam v planu si tuto sluzbu aktivovat pro BB 8900 hlavne kvuli neustalemu pristupu k emailu, ale ostatni fuknce z popisu od T-Mobilu uplne nechapu.
Hlavne by me zajimalo co presne znamena "prohlizeni internetu a instant messaging pres pristupove body APN Blackberry". Nikde nemuzu najit co tyto pristupove body presne jsou a kde se nalezaji.
Vzhledem k tomu ze mam doma i ve firme pokryti Wi-Fi, nechci si uz platit dalsi mobilni pripojeni, protoze ho nevyuziju (staci mi emaily), ale rad bych pouzival instant messaging pres BlackBerry PIN. Vite nekdo jakym zpusobem BB instant messaging u T-Mobilu funguje a jestli jde o placenou sluzbu nebo je zdarma? Pripadne jestli lze vyuzivat pres wi-fi a ne pres placene GPRS, EDGE atd?
Predem dekuji za jakekoliv informace k BlackBerry BIS.
Mám cca 2,4 měsíce BB 9000 Bold od T-mobile s aktivovaným BIS a zkušenost mám skvělou.
"APN Blackberry" není hotspot, ale proxy přes kterou se telefon připojuje na síť. To znamená, že je to jen specifikace nastavení telefonu pro určitý typ přístupu. V reálu to znamená, že se nepřipojuji přes běžné datové profily od t-mobilu, ale přes speciální profil určený poze BB terminálům.
IM na BB lze používat jak přes Wi-Fi, tak přes data. V momentě, kdy využíváte BIS tak je jedno, zdali jste na Wi-Fi nebo ne, protože veškerá datová komunikace jde přes BB APN a je v ceně paušálu (u t-m cca 300,- měsíčně; BIS Roming cca 1500,- na měsíc) Jednak je tam přímo v základu nainstalovaný BlackBerry messenger (nepoužívám). Druhak existuje spousta dalších IM aplikací (používám Nimbuzz - slučuje krom dalších např. ICQ, Skype, Facebook chat, Google Talk a dost dalších)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.