Registrace: 16.11. 2004 Příspěvky: 232 Bydliště: Brno
Zaslal: st 23. září, 2015 15:49 Předmět: TREO 650 nenabíjí se
Můj Milášek se odmítá nabíjet jak přes synchrinizační kabel USB, tak nabíjecím kabelem přímo do zásuvky. Připojím jej, rozsvítí se ledka nad displejem, doba plyne a baterie zůstává na stejné úrovni jak byla. Kontakty jsem očistil na TREU i na kabelu a nic. Kde může být chyba? _________________ Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Naposledy upravil TOMT dne čt 24. září, 2015 14:07, celkově upraveno 1 krát.
S připojeným kabelem milášek funguje? Jen baterie se nenabíjí? Zkusils jinou baterii? Je dost možné, že se už odporoučela...
TREO pracuje normálně. S připojeným USB kabelem komunikuje, synchronizuje se s počítačem. Baterie je také OK, zkoušel jsem 2, které v jiném TREU normálně fungují a dobíjí se. Také synchronizační kabely jsem zkusil 3 _________________ Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Tak to vypadá teda jedině na chybu na základní desce Možná by pomohlo její prohřátí a nebo nouzovka dobíjet baterii mimo treo v dobíječce baterií
Děkuji za tip. Ono to možná souvisí i s životností TREA. Ale pokud je naděje na resuscitaci, tak půjde do nemocnice. S žádnou náhradou jsem se zatím nedokázal smířit...
Co si mám představit pod pojmem prohřát desku? Chápu to tak strčit vykuvhanou desku do trouby s termostatem a nechat ji tam? Při jaké teplotě a jak dlouho? _________________ Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Spoje na desce jsou měděné a povrch kvůli lepší vodivosti pocínovaný, ale právě cín věkem křehne a praská. Do trouby bych to jistě nedával, zase tam je řada součástek, kterým to teplo vysloveně nedělá dobře. Pokud na to nemáš výbavu, tak by mohla postačit nějaká pájka, se kterou se zespoda přiblížíš k desce a budeš ji prohřívat, ale opatrně, nesmí ti ten cím téct, jen změknout. Ale spíš bych to svěřil nějakému zkušenějšímu technikovi.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.