DomůVáš účetFórumeObchodTémataKontaktiPod/iPhoneOpravy iPhonů
14. prosince 2018  
 
Nabídka
· Domů
· Archív článků
· Countdown
· Developing Group
· Fórum
· Freeware
· Obchod
· Odkazy
· PDASoft klub
· Seznam uživatelů
· Sidebar
· Témata
· Uživatelé PDA
· Váš účet
· Verze pro PDA

Reklama

Značkové příslušenství za neznačkové ceny!


Vyhledávání


Pokročilé vyhledávání

Kdo je online
V tuto chvíli je 71 návštěvník(ů) a 0 uživatel(ů) online.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

eObchod Info

eBook čtečka eB-700

Zařízení eBook 700 je čtečka elektronických knih s plnou podporou českého jazyka a desítky nejpoužívanějších formátů elektronických knih, hudby a videa za nejnižší cenu na trhu! K dostání je v černé a bílé barvě.

Cena: 1994 Kč vč. DPH



Sluchátka pro Samsung Galaxy S II

Nová sluchátka pro váš skvělý moderní smartphone Samsung Galaxy i9100. Super cena!

Cena: 99 Kč vč. DPH



R4i SDHC White Dual Core pro DS/3DS

Rozšiřující karta pro herní konzole Nintendo DS / DS Lite / 3DS apod., která vám umožní přehrávat počítačové hry stažené z internetu.

Cena: 348 Kč



Nabíjecí Touchstone sada pro Palm Pré

Třídílná Touchstone sada pro smartphone HP / Palm Pré / Pixy obsahující touchstone nabíječku, síťový adaptér s redukcí pro české zásuvky a microUSB kabel pro propojení.

Cena: 782 Kč



Sluchátka Sony Ericsson HPM-70

Handsfree sluchátka pro mobilní telefony Sony Ericsson za super cenu!

Cena: 114 Kč vč. DPH



Vyhřívané USB rukavice

Přemýšlíte nad vhodným dárkem pro chladné období? Vyhřívané USB rukavice jistě potěší a jedno zda to bude na začátku zimy, nebo na jejím konci! STOP prokřelým prstům!

Cena: 363 Kč vč. DPH



TTX Audio FM vysílač do auta

Poslouchejte hudbu ze svého PDA, smartphonu nebo MP3 přehrávače v rádiu!

- 7 kanálů
- Dosah přenosu: 5m
- Výhodná nízká cena!

Cena: 240 Kč vč. DPH



ScreenWard Protector pro iPhone 3G

Ochranná fólie ScreenWard společnosti ADPO patří mezi jedny z nejlepších fólií pro PDA, které můžete svému PDA nebo smartphonu dopřát.

Cena: 101 Kč


Ochranná fólie PrivacyWard pro Pocket PC 2.8"

Speciální bezpečnostní a ochranná fólie. Chraňte displej svého PDA a zároveň chraňte jeho obsah. Super cena!

Cena: 58 Kč

Pro všechna Windows Mobile PDA s 2,8" displejem.


Nabíječka do auta pro Treo 750/650

Malá, lehká, skladná, levná a tedy vždy po ruce.

Cena: 153 Kč



Matná ScreenWard fólie pro Treo 680

Ochranná fólie ScreenWard od společnosti ADPO patří mezi jedny z nejlepších fólií pro PDA, které můžete svému PDA dopřát. Nyní za bezkonkuenční cenu!

Cena: 58 Kč



Navštivte
LevnaKoupe.cz - e-shop s výpočetní technikou - počítače,Notebooky, PDA příslušenství (Palm, Pocket PC, iPhone), Software, Hry (STEAM KEYS

CE4YOU

POCKET4YOU

Palmknihy - knihy do vaší dlaně

Queer Research

ADPO


Google Analytics

Placena inzerce - Servis jinak

Fórum

www.pdasoft.cz
Forum o vsem, co se tyka PDA a dalsich mobilnich zarizeni.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jakou mate presnost zamereni GPS
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.pdasoft.cz -> Problémy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Stevik
Expert
Expert


Registrace: 29.11. 2004
Příspěvky: 287
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 13:01    Předmět: Jakou mate presnost zamereni GPS Citovat

Me se nekdy pri Geocachingu stane, ze mam odchylku 8 m od skutecne inzerovaneho mista. A to mam 7 i vice satelitu. Chyba muze byt, samozrejme, i ve spatne zadanych souradnicich cache. Ze by software? A co je zajimave, Smartmaps i Tomtom tuto odchylku nemaji. CetusGPS i CotoGPS, ale ukazuji taky tu samou chybu. Co s tim?
_________________
. : . Treo 750 . : . BT-338 GPS . : . Garmin Colorado . : . mivvy M310 . : . Treo Pro . : .
Podlý Základ je, neosvědčit se!!! Podlý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mirek29
-=Master of Site=-
-=Master of Site=-


Registrace: 24.2. 2004
Příspěvky: 2924
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 13:44    Předmět: Re: Jakou mate presnost zamereni GPS Citovat

Kdysi jsem kdesi řetl, že u GPS přístrojů a map jsou úmyslné nepřesnosti, aby nebylo možné je použít pro vojenské navádění raket apod. Třeba máš zažízení právě z této sorty. Mrkající
_________________
- iPAD Air 16GB - LifeDrive - Palm Pré Plus - iPhone 5S -
MP3hifi.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Stevik
Expert
Expert


Registrace: 29.11. 2004
Příspěvky: 287
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 13:52    Předmět: Citovat

To jo, bylo to tak. Tenhle kus je, ale cerstvej. A nekde to chodi presne - roh domu ve Smartmaps skutecne roh domu.

Mozna by bylo dobre sbandat par lidi a porovnat zobrazene souradnice.
_________________
. : . Treo 750 . : . BT-338 GPS . : . Garmin Colorado . : . mivvy M310 . : . Treo Pro . : .
Podlý Základ je, neosvědčit se!!! Podlý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
fanoush
Veteran
Veteran


Registrace: 4.10. 2004
Příspěvky: 480
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 14:27    Předmět: Re: Jakou mate presnost zamereni GPS Citovat

Docela podrobny clanecek je na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/GPS Ne ze by se to uplne tykalo puvodniho dotazu, ale treba ze se hodiny na satelitech spozdujou kazdy den o 38 mikrosekund coz je prakticky dukaz teorie relativity je zajimave Usmívající Jo jinak presnost tam pisou 4-20m a vliv ze na to maji atmosfericke (presneji ionosfericke) podminky, takze 8 metru vypada v norme. Jo a to znepresneni bylo pry az 100 metru a vypnuli to v roce 2000. http://www.ostp.gov/html/0053_2.html

EDIT: aha tak diky korekci WAAS ktera je pry uz normalni, je ta presnost 2-3 metry, to uz zni lip


Naposledy upravil fanoush dne po 20. březen, 2006 14:52, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Radowan
Uzivatel
Uzivatel


Registrace: 24.10. 2005
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 14:33    Předmět: Citovat

Hmmm, zajímavý nápad. Taky mám problém s přesností, pořád nemůžu najít kešku u Červeného kostela a to jsem tam byl 5x hledat za různých podmínek, v jednom dni mi to dokonce ukázalo 3 dost vzdálené pozice jako 1m od zadaných souřadnic. Uznávám, že je tam dost divoký signál, ale přesto..
Docela rád bych to prověřil s ostatními, případně porovnal jaká GPS je jak přesná.
Takže, kdy to uďáme?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
met
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 19.11. 2004
Příspěvky: 723
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 15:30    Předmět: Citovat

to ze mate 7 satelitu a porad presnost 8m nuze byt zpusobeno jednoduse spatnou pozici satelitu, pokud jsou treba v jedny lajne... , nebo i slabym signalem a nepritomnosti uz zmineneho WAASu i kdyz ten jsem snad ani jednou nechytil(jsou to satelity s cislem nad 30) a stejne moje nejvetsi presnost byla 2 metry, tedy +-1m.
Jinak co se tyka hledani kesky, tak mam zkusenost, ze presne podle GPS najdu jen kesky co jsou nekde na otevrenym prostoru - parky, louky, ale i v lese pokud neni po desti. Pokud se jedna o mestskou kesku, nekde u nejaky steny tak te to zavede nekam jinam a clovek musi hledat, obcas byva vyhoda ze clovek co to zameroval nemel SIRF 3 a mohlo mu to ukazovat stejne mimo jako tobe a da se to tim padem naijt lehceji, pak zbyva jeste napoveda a kdyz nic tak se tam clovek podiva hold vicekrat Smutný taky se mi to stalo s nekterymi v centru prahy.
_________________
palmy: T|E,Zire 72,IBM c3,TT,T3,T|E2,TX,TT,LD -> a opet TX a ted htc touch HD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
mak
Pokrocily uzivatel
Pokrocily uzivatel


Registrace: 9.12. 2005
Příspěvky: 65

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 15:36    Předmět: Citovat

Co se mi dostalo do rukou, zatim asi vede SirfStarII v provedeni BT 338 a 339 . Jedine co neznam jsou ty nove 38 kanalove GPS, s nejakou tou novou levnou chipset radou.

Jinak ja mam stale obdobny problem s vyskou, ze mi jedna skupinka programu ukazuje urcitou vejsku a druha asi o 50 metru nize a to vzdycky, moc nechapu proc ...


MAK
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Stevik
Expert
Expert


Registrace: 29.11. 2004
Příspěvky: 287
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po 20. březen, 2006 21:53    Předmět: Citovat

Byl by zajem mezi Brnaky, napr. tuto sobotu, porovnat GPS-ky nekde na volnym place? Pred polednem? Piste soukrome zpravy.
_________________
. : . Treo 750 . : . BT-338 GPS . : . Garmin Colorado . : . mivvy M310 . : . Treo Pro . : .
Podlý Základ je, neosvědčit se!!! Podlý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Strny
Pokrocily uzivatel
Pokrocily uzivatel


Registrace: 14.6. 2004
Příspěvky: 112
Bydliště: Štipoklasy č. 10

PříspěvekZaslal: út 02. květen, 2006 9:35    Předmět: Citovat

mak napsal:
Co se mi dostalo do rukou, zatim asi vede SirfStarII v provedeni BT 338 a 339 . Jedine co neznam jsou ty nove 38 kanalove GPS, s nejakou tou novou levnou chipset radou.

Jinak ja mam stale obdobny problem s vyskou, ze mi jedna skupinka programu ukazuje urcitou vejsku a druha asi o 50 metru nize a to vzdycky, moc nechapu proc ...


MAK


Zdravim, úspěšně jsem zakoupil gpsku od qstars 16kanalovku, jsem nadmiru spokojen, ale s tou nadmořskou vějškou si taky nejsem jist. i když mám třeba 9 satelitů, tak cotogps vokazuje méně někdy až o 100 metrů a prog Compass ukazuje asi tak nějak správně. Nevíte pls někdo jak dostat tracky z cotogps do mapy?? třeba do InfoMapy??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Stevik
Expert
Expert


Registrace: 29.11. 2004
Příspěvky: 287
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so 15. červenec, 2006 10:01    Předmět: Citovat

met napsal:
to ze mate 7 satelitu a porad presnost 8m nuze byt zpusobeno jednoduse spatnou pozici satelitu, pokud jsou treba v jedny lajne... , nebo i slabym signalem a nepritomnosti uz zmineneho WAASu i kdyz ten jsem snad ani jednou nechytil (jsou to satelity s cislem nad 30) a stejne moje nejvetsi presnost byla 2 metry, tedy +-1m.


Uz to sleduju, skoro nonstop, dva dny, a nikde nejsou. Videl uz je nekdo?
_________________
. : . Treo 750 . : . BT-338 GPS . : . Garmin Colorado . : . mivvy M310 . : . Treo Pro . : .
Podlý Základ je, neosvědčit se!!! Podlý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
posp
Uzivatel
Uzivatel


Registrace: 27.7. 2004
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: so 15. červenec, 2006 17:24    Předmět: gps Citovat

No, tak mam zrovna ted dve gps, 16ti kanalovou Leadtec se Sirf II a dvacetikanalovou Haicom se sirf III. Obe ukazuji souradnice v podstate stejne, ale Leadtec vetsinou s vyskou vedle, nekdy i o 100m, naopak co se tyce citlivosti tak chyta satelity i v mistnosti. Pouzivam Pathaway a cotogps, u obou programu jsou udaje o vysce vzdy stejne. Nova Patathway4 ma softwarovou korekci na vysku s vysvetlenim, ze sirf II chipset ji na rozdil od sirf III potrebuje. Pry pouziva nejaka jina vnitrni data/souradnice. Nerozumim, ale rozdil je asi 30m.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blade
Novacek ve foru
Novacek ve foru


Registrace: 2.5. 2006
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: so 15. červenec, 2006 21:58    Předmět: Citovat

Chtel bych zde poopravit mylny nazor tykajici se systemu WAAS (Wide Area Augmentation System). Tento system je v soucasne dobe funkcni pouze v USA, vyzaduje vytvoreni pozemniho segmentu WAAS a nesouvisi s cislem satelitu, ktery prijimate. Zpresneni polohy vyuzitim udaju systemu WAAS tedy v CR nedosahnete.

Co se tyka vyskoveho udaje, GPS neudava v zadnem pripade skutecnou nadmorskou vysku bodu na kterem se nachazite. Vyska merena systemem GPS je vztazena ke tzv. geoidu, tedy jakemu si idealizovanemu povrchu Zeme. Rozdil udavane vysky od skutecne nadmorske vysky je zavisly na tom, jak presne tento geoid v danem bode nahrazuje skutecny zemsky povrch.

Jen pro uplnost: faktory, ovlivnujici presnost udaju polohy systemu GPS jsou napriklad:
- ionosfericke refrakce,
- odchylky hodin satelitu,
- chyby v efemeridech,
- vicecestne sireni signalu
apod.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Blade
Novacek ve foru
Novacek ve foru


Registrace: 2.5. 2006
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: so 15. červenec, 2006 22:05    Předmět: Citovat

Jeste jedna poznamka k udajum GPS vysky:
v soucasne dobe je jako referencni elipsoid obvykle pouzivan WGS-84,ktery ma nasledujici parametry:
velikost hlavni osy: 6371837 m
velikost vedlejsi osy: 6356752.3142 m

Pokud vas GPS prijimac vyuziva jiny referencni elispoid, bude se lisit i vyskovy udaj, protoze aproximace zemskeho povrchu elipsoidem bude v konkretnim miste jina.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
met
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 19.11. 2004
Příspěvky: 723
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so 15. červenec, 2006 22:17    Předmět: Citovat

Stevik napsal:


Uz to sleduju, skoro nonstop, dva dny, a nikde nejsou. Videl uz je nekdo?

pokud myslis WAAS/EGNOS tak aby jsi je videl musi je tvoje GPS podporovat a jinak nejlip je zachytit na nejakym kopci s otevrenym prostorem smerem na jih, kde se tyhle satelity vyskytujou.
_________________
palmy: T|E,Zire 72,IBM c3,TT,T3,T|E2,TX,TT,LD -> a opet TX a ted htc touch HD
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
posp
Uzivatel
Uzivatel


Registrace: 27.7. 2004
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: ne 16. červenec, 2006 8:38    Předmět: to Blade Citovat

Ano, neco takoveho ve dvou vetach tam bylo napsano. Lec kartografie pro lamy nebyla asi vydana a slova jako Pulkovo. wgs a waas me desi. Asi jsem zrovna ve skole chybel......
Ale pro sebe tedy naivne uzaviram ze lepsi uz to nebude a shanet presnejsi gps nema cenu, - tedy snad nekdy nejakou citlivejsi. Mate nekdo zkusenosti, nazor, ktera je nejcitlivejsi?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.pdasoft.cz -> Problémy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group





Všechny obchodní známky a názvy patří jejich příslušným vlastníkům, komentáře patří jejich odesílatelům. Vše ostatní vlastní © 2004 Sale&Consulting Company s.r.o.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.47 sekund

RSS - články RSS - fórum