DomůVáš účetFórumeObchodTémataKontaktiPod/iPhoneOpravy iPhonů
12. prosince 2019  
 
Nabídka
· Domů
· Archív článků
· Countdown
· Developing Group
· Fórum
· Freeware
· Obchod
· Odkazy
· PDASoft klub
· Seznam uživatelů
· Sidebar
· Témata
· Uživatelé PDA
· Váš účet
· Verze pro PDA

Reklama

Značkové příslušenství za neznačkové ceny!


Vyhledávání


Pokročilé vyhledávání

Kdo je online
V tuto chvíli je 66 návštěvník(ů) a 0 uživatel(ů) online.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

eObchod Info

eBook čtečka eB-700

Zařízení eBook 700 je čtečka elektronických knih s plnou podporou českého jazyka a desítky nejpoužívanějších formátů elektronických knih, hudby a videa za nejnižší cenu na trhu! K dostání je v černé a bílé barvě.

Cena: 1994 Kč vč. DPH



Sluchátka pro Samsung Galaxy S II

Nová sluchátka pro váš skvělý moderní smartphone Samsung Galaxy i9100. Super cena!

Cena: 99 Kč vč. DPH



R4i SDHC White Dual Core pro DS/3DS

Rozšiřující karta pro herní konzole Nintendo DS / DS Lite / 3DS apod., která vám umožní přehrávat počítačové hry stažené z internetu.

Cena: 348 Kč



Nabíjecí Touchstone sada pro Palm Pré

Třídílná Touchstone sada pro smartphone HP / Palm Pré / Pixy obsahující touchstone nabíječku, síťový adaptér s redukcí pro české zásuvky a microUSB kabel pro propojení.

Cena: 782 Kč



Sluchátka Sony Ericsson HPM-70

Handsfree sluchátka pro mobilní telefony Sony Ericsson za super cenu!

Cena: 114 Kč vč. DPH



Vyhřívané USB rukavice

Přemýšlíte nad vhodným dárkem pro chladné období? Vyhřívané USB rukavice jistě potěší a jedno zda to bude na začátku zimy, nebo na jejím konci! STOP prokřelým prstům!

Cena: 363 Kč vč. DPH



TTX Audio FM vysílač do auta

Poslouchejte hudbu ze svého PDA, smartphonu nebo MP3 přehrávače v rádiu!

- 7 kanálů
- Dosah přenosu: 5m
- Výhodná nízká cena!

Cena: 240 Kč vč. DPH



ScreenWard Protector pro iPhone 3G

Ochranná fólie ScreenWard společnosti ADPO patří mezi jedny z nejlepších fólií pro PDA, které můžete svému PDA nebo smartphonu dopřát.

Cena: 101 Kč


Ochranná fólie PrivacyWard pro Pocket PC 2.8"

Speciální bezpečnostní a ochranná fólie. Chraňte displej svého PDA a zároveň chraňte jeho obsah. Super cena!

Cena: 58 Kč

Pro všechna Windows Mobile PDA s 2,8" displejem.


Nabíječka do auta pro Treo 750/650

Malá, lehká, skladná, levná a tedy vždy po ruce.

Cena: 153 Kč



Matná ScreenWard fólie pro Treo 680

Ochranná fólie ScreenWard od společnosti ADPO patří mezi jedny z nejlepších fólií pro PDA, které můžete svému PDA dopřát. Nyní za bezkonkuenční cenu!

Cena: 58 Kč



Navštivte
LevnaKoupe.cz - e-shop s výpočetní technikou - počítače,Notebooky, PDA příslušenství (Palm, Pocket PC, iPhone), Software, Hry (STEAM KEYS

CE4YOU

POCKET4YOU

Palmknihy - knihy do vaší dlaně

Queer Research

ADPO


Google Analytics

Nahradni dily pro Apple, HTC, Nokia, Samsung

Fórum

www.pdasoft.cz
Forum o vsem, co se tyka PDA a dalsich mobilnich zarizeni.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

ROMky pro Treo 650 - stabilita
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.pdasoft.cz -> Trea obecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: ne 06. květen, 2007 11:11    Předmět: Citovat

Nezkoušel jsem nic jiného než 1.13 ROW a 1.20 ENA, ale mělo by to fungovat vždy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
TOMT
Expert
Expert


Registrace: 16.11. 2004
Příspěvky: 232
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne 06. květen, 2007 23:58    Předmět: Citovat

Hawk napsal:
Postup vytváření vlastní ROM je velmi jednoduchý. Stačí stáhnout Treo ROM Tool nebo T650ROM od shadomita a vytvořit soubor ace-palmos.zip a ten, spolu s kontrolním součtem v souboru ace-palmos.zip.md5, zkopírovat do příslušného adresáře (PALM\DeviceCustomizer\Treo650.ENA\).

Pokud nepotřebuješ měnit velikost ROM partition, pak stačí upload ROM přes boootloader a Treo ROM Tool. Navíc je to i bezpečnější, protože bootloader funguje snad vždy. Dokonce i když tu ROM úplně zprasíš. (Alespoň mě se ještě nestalo, že bych se do bootloaderu nedostal.)


- (PALM\DeviceCustomizer\Treo650.ENA\) - tento adresář najdu kde? Mám si jej vytvořit na kartě, co mám v TREu nebo někde na PC?

- upload ROM přes boootloader a Treo ROM Tool - zkus to prosím rozepsat pro úplně hloupýho uživatel step by step...

Dík
_________________
Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: po 07. květen, 2007 7:35    Předmět: Citovat

TOMT napsal:
- (PALM\DeviceCustomizer\Treo650.ENA\) - tento adresář najdu kde? Mám si jej vytvořit na kartě, co mám v TREu nebo někde na PC?

Ten adresář je v každé z mých ROMek.

TOMT napsal:
upload ROM přes boootloader a Treo ROM Tool - zkus to prosím rozepsat pro úplně hloupýho uživatel step by step...

1. Nainstaluješ si Treo ROM Tool (viz. grack.com).
2. Resetuješ Treo se stisknutým HotSync tlačítkem na kabelu.
3. Spustíš Treo ROM Tool.
4. Počkáš, až Treo ROM Tool do Trea uploaduje flashovací program (na displeji Trea se objeví patřičné logo).
5. Mezitím si vybereš adresář se soubory, které tam chceš nahrát (záložka "Upload ROM", pole "ROM source").
6. Počkáš, až se soubory zkomprimují.
7. Zvolíš tlačítko upload.
8. Počkáš, až se celý proces dokončí.
9. Resetuješ Treo.

Pokud se ti v Treu neobjeví logo flashovacího programu, nebo pokud nejde zvolit tlačítko upload v záložce "Upload ROM", tak je chyba v kabelu. Je někdy nutné ten kabel několikrát vyndat a zandad, aby se očistily kontakty.

Během flashování s kabelem vůbec nehýbej. Může dojít k přerušení spojení s PC => opravdu velký problém (ještě se mi to ale nestalo, takže nevím, co by potom následovalo).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
bkf1
Novacek ve foru
Novacek ve foru


Registrace: 24.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: út 08. květen, 2007 21:01    Předmět: Citovat

Ty Hawku nevis cim to je, ze na tve ROMce nefunguje na 100% lokalizace od RedGrepu? Treba "Nastaveni" je v poradku prelozeny, ale treba kontakty se zobrazuji jako "Contacts" a kdyz je otevres, tak vevnitr to taky neni prelozeny Smutný To samy s kalendarem a jeste dalsima vecma, co si uz nepamatuju :/ Na ofic. 1.20ENA to samozrejme jede v pohode. Jsem kvuli tomu musel zjistovat, jak prejit z tvoji ROM na ofic. (pres 1.23) a to me taky pekne podrtilo, zvlast kdyz za mnou sedel a dychal mi na krk "stastny" majitel Trea Velmi šťastný :/
BTW zkousel jsem tvou ROM s VersaMailem v0.2.1D
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: út 08. květen, 2007 21:40    Předmět: Citovat

S verzí 0.2.1 ti to ani nemůze fungovat, protože v sobě má vyšší verzi VersaMailu (3.5). Lokalizace od RedGrep by ale měla chodit s verzí 0.2 s VersaMailem i bez VersaMailu, protože tam jsou orig. soubory z FW 1.20 ENA.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: st 09. květen, 2007 21:08    Předmět: Citovat

bkf1 napsal:
Jsem kvuli tomu musel zjistovat, jak prejit z tvoji ROM na ofic. (pres 1.23) a to me taky pekne podrtilo, zvlast kdyz za mnou sedel a dychal mi na krk "stastny" majitel Trea Velmi šťastný :/
BTW zkousel jsem tvou ROM s VersaMailem v0.2.1D

Tos' ale vůbec nemusel dělat. Stačilo provést update na verzi 0.2.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
bkf1
Novacek ve foru
Novacek ve foru


Registrace: 24.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st 09. květen, 2007 21:12    Předmět: Citovat

Mno jo tak kdybych to vedel... jenom tak pro zajimavost... jaky jsou hlavni nedostatky ofic. 1.20ENA oproti tvoji upravene 0.2?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: st 09. květen, 2007 21:31    Předmět: Citovat

Hlavní nedostatky oficiální ROM 1.20 ENA jsou:

1. Menší úložný prostor v NVFS.
2. Menší DBCache => větší nestabilita.
3. Žádná česká lokalizace => nemožnost psát a zobrazovat české znaky a odesílat maily v češtině (ve Snapper Mailu).
4. Pokud použiješ lokalizaci od Red Grep, tak ti nebude fungovat UNICODE. U mé ROM v0.2 funguje téměř na 100%. (Až na některé znaky, které se téměř vůbec nepoužívají. České, slovenské a možná ještě nějaké další tam jsou všechny.)
5. Bod 4 platí, pokud ti Red Grep neprodal něco jiného než mně. V tom případě by mě tam asi neměli moc rádi, ale s tím já nic nenadělám. V každém případě by to ale byla diskriminace některých zákazníků (jmenovitě mě) a možná i trestný čin podvodu a klamání zákazníka.

Jen na okraj bych chtěl dodat, že ta oprava UNICODE mi trvala cca 2 dny. Zajímalo by mě, jak to, že Red Grep to nedokázal opravit za dva roky.

A ještě bych chtěl dodat, že firmě Red Grep jejich podnikání nijak nezávidím, jen nevím, proč jsem si jejich výrobek musel sám dodělávat. A to je také hlavní důvod vydání mé lokalizace a všech těch ROMek.


Naposledy upravil Hawk dne út 15. květen, 2007 15:13, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
TOMT
Expert
Expert


Registrace: 16.11. 2004
Příspěvky: 232
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st 09. květen, 2007 21:58    Předmět: Citovat

Ahoj HAWKu,

dík za ROMku, nainstalil jsem dle návodu (verzi Moje ROM bez VersaMailu v0.2C), vše proběhlo vpohodě jak mělo.
Oproti Mirově malé ROMce se mi:
+ zvětšila volná paměť - super;
+ funguje mi 100% Smart maps2 brz resetů - super;
+ zatím to vypadá, že se nerestarkuje při mazání většího množství SMS;
- drobet mne mrzí anglické menu, zejména v telefounu a SMSkách, ale to se překousne (i když kdyby ses třeba někdy pustil i do počešťování aplikací bylo by to zajímavé.

A ještě otázka - kolik paměti zabírá to přivítání Wilkome - a zkoušels, co se stane, když se to dá pryč? Není tak možné ušetřit další místo?

Ještě jednou dík
_________________
Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Hawk
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 3.3. 2006
Příspěvky: 1003

PříspěvekZaslal: st 09. květen, 2007 22:10    Předmět: Citovat

Ten Welcome tam být musí, jinak by nebylo možné kalibrovat displej.

A na první otázku odpovídám ne. Mně angličtina plně vyhovuje. Navíc by to byl další zásah do původní ROM, a já se snažím všechny zásahy do ofic. ROM minimalizovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pavelxmarek
GOLD USER
GOLD USER


Registrace: 9.3. 2005
Příspěvky: 596
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt 10. květen, 2007 13:22    Předmět: Instalace do prazdneho Trea nebo...? Citovat

Je nutne Hawkovu ROM instalit do prazdneho Trea a pak vsechny aplikace postupne pridat zpet a nebo nekdo zkusil dat ROM do Trea s veskerym pouzivanym softem a pak jen obnovu ze zalohy?

Mam uz vsechny aplikace optimalne nastavene a do pristiho hardresetu se mi to nastavovani a instalace nechce znova absolvovat. Ale rikam si, ze obnoveni dat ze zalohy do nove ROM muze byt pekne nestabilni (neco se muze odkazovat na jiz neexistujici default programy).

Nebo uz to nekdo udelal a neni problem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
xlendi
Expert
Expert


Registrace: 25.5. 2004
Příspěvky: 333

PříspěvekZaslal: čt 10. květen, 2007 14:01    Předmět: Re: Instalace do prazdneho Trea nebo...? Citovat

pavelxmarek napsal:
Je nutne Hawkovu ROM instalit do prazdneho Trea a pak vsechny aplikace postupne pridat zpet a nebo nekdo zkusil dat ROM do Trea s veskerym pouzivanym softem a pak jen obnovu ze zalohy?

Mam uz vsechny aplikace optimalne nastavene a do pristiho hardresetu se mi to nastavovani a instalace nechce znova absolvovat. Ale rikam si, ze obnoveni dat ze zalohy do nove ROM muze byt pekne nestabilni (neco se muze odkazovat na jiz neexistujici default programy).

Nebo uz to nekdo udelal a neni problem?


No - já to udělal a problém to dle očekávání byl. Měl jsem nainstalovanou Mirovu malou ROM a najednou mi v Treu přestaly fungovat některé SIM karty. Nainstaloval jsem tedy původní Hawkovou ROM a zkusil obnovit zálohu z karty - pochopitelně cyklický reset. Tak jsem uděla hardreset a všechno nainstaloval znovu a od té doby maximální spokojenost. Musím ale říct, že velkou většinu programů spouštím přes PowerRun z karty, takže sktuečná instalace mě čekala asi u pěti programů a u dalších deseti jsem si dovolil selektivní onovu ze zálohy z karty (třeba PalmFiction, JAVA - prostě programy, kde jsem měl v různých dalších souborech plno nastavení). Slektivně jsem z karty obnovil třeba i nastavení kategorií apod. Tato opatrná přeinstalace proběhla bez problémů.
_________________
Velo1 > Velo500 > Palm m130 > Palm m515 > Palm T3 > Tréo 650 (4 GB karta) > Nokia E71 (4 a 2 GB SD karta) & Nokia N810 (8 GB SDHC) a místo notebooku UMPC Asus R2H = takové větší PDA Usmívající
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
TOMT
Expert
Expert


Registrace: 16.11. 2004
Příspěvky: 232
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt 10. květen, 2007 15:27    Předmět: Re: Instalace do prazdneho Trea nebo...? Citovat

pavelxmarek napsal:
Je nutne Hawkovu ROM instalit do prazdneho Trea a pak vsechny aplikace postupne pridat zpet a nebo nekdo zkusil dat ROM do Trea s veskerym pouzivanym softem a pak jen obnovu ze zalohy?

Mam uz vsechny aplikace optimalne nastavene a do pristiho hardresetu se mi to nastavovani a instalace nechce znova absolvovat. Ale rikam si, ze obnoveni dat ze zalohy do nove ROM muze byt pekne nestabilni (neco se muze odkazovat na jiz neexistujici default programy).

Nebo uz to nekdo udelal a neni problem?


Já to provedl, akorát, že zálohu jsem neinstaloval z karty, ale přes HotSync a všechno až na jednu hru, která zmizela neznámo kde, bylo naprosto vpohodě.
_________________
Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
xlendi
Expert
Expert


Registrace: 25.5. 2004
Příspěvky: 333

PříspěvekZaslal: čt 10. květen, 2007 16:40    Předmět: Re: Instalace do prazdneho Trea nebo...? Citovat

TOMT napsal:
Já to provedl, akorát, že zálohu jsem neinstaloval z karty, ale přes HotSync a všechno až na jednu hru, která zmizela neznámo kde, bylo naprosto vpohodě.


No přes HotSync jsem to taky zkoušel a zmizely mi nejen některé programy, ale třeba i vyplnění sériových čísel zakoupených programů. A hlavně - já neměl Treo synchronizováno skoro dva týdny - takže databázi kalendáře a kontaktů jsem musel stejně tahat z karty, kde mám nastavenu cyklickou každonoční zálohu.
_________________
Velo1 > Velo500 > Palm m130 > Palm m515 > Palm T3 > Tréo 650 (4 GB karta) > Nokia E71 (4 a 2 GB SD karta) & Nokia N810 (8 GB SDHC) a místo notebooku UMPC Asus R2H = takové větší PDA Usmívající
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
TOMT
Expert
Expert


Registrace: 16.11. 2004
Příspěvky: 232
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt 10. květen, 2007 20:53    Předmět: Re: Instalace do prazdneho Trea nebo...? Citovat

xlendi napsal:
No přes HotSync jsem to taky zkoušel a zmizely mi nejen některé programy, ale třeba i vyplnění sériových čísel zakoupených programů. A hlavně - já neměl Treo synchronizováno skoro dva týdny - takže databázi kalendáře a kontaktů jsem musel stejně tahat z karty, kde mám nastavenu cyklickou každonoční zálohu.


tak to je pak těžký. Já HS používám skoro každý den, ejména proto, že jako kalendář mám na PC Agendus a které změny dělám v TREu a něco na PC. A pokud tě to nějak uklidní, mě se zas povedlo si neudělat před změnou ROM zálohu na kartu ale jen v PC...
_________________
Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra www.pdasoft.cz -> Trea obecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Další
Strana 3 z 18

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group





Všechny obchodní známky a názvy patří jejich příslušným vlastníkům, komentáře patří jejich odesílatelům. Vše ostatní vlastní © 2004 Sale&Consulting Company s.r.o.
Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.47 sekund

RSS - články RSS - fórum