Pro TX zatím ne, nemám totiž představu, co všechno by se muselo udělat, aby ta lokalizace byla použitelná. Ale mám v plánu tu iso verzi pro Treo 680. Už jsem poslal SZ gimlimu, ale pořád mi ještě neodpověděl.
Mohu jako neodbornik (= laik) na kodovani polozit dotaz?
Co se stane kdyz pouzivam v PC windows, pisi napr. kontakty a poznamky s diakritikou (predpokladam ze win 1250) a pak to synchronizaci dostanu do Trea ve kterem bude cestina ISO? Uvidim rozsypany caj?
Mohu jako neodbornik (= laik) na kodovani polozit dotaz?
Co se stane kdyz pouzivam v PC windows, pisi napr. kontakty a poznamky s diakritikou (predpokladam ze win 1250) a pak to synchronizaci dostanu do Trea ve kterem bude cestina ISO? Uvidim rozsypany caj?
Ne tak docela - CP1250 a ISO8859-2 se zase tak moc neliší, jde hlavně o znaky š,ž a ť, ostatní jsou stejné, důvod proč MS nepoužil existující ISO a místo toho si vymyslel svoji vlastní tabulku nechápu, asi zase jen trucpodnik. Windows nepoužívám, ale v Linuxu mám KPilot, který umožňuje synchronizaci dat s Palmem. A v něm se dá nastavit, v jakém kódování mám nastaveného Palma a při synchronizaci se provádí konverze, takže i když je v Linuxu ISO8859-2 a v Palmu CP1250, tak jsou všechny znaky v pořádku. Nevím, jestli takovou konverzi umí provádět i software pro Windows, ale pokud ano, pak bys s lokalizací žádné problémy mít neměl. Důvod proč ISO je pro mě hlavně v tom, že v ISO můžu posílat české maily z VersaMailu a taky že není potřeba výše uvedená konverze.
Aktualizace: Byla provedena oprava umožňující hledání postupným psaním v telefonní aplikaci. Nyní je tedy možné používat diakritiku v kontaktech bez dalších omezení.
Aktualizace: Byla přidána verze pro kódování ISO 8859-2. Výhodou lokalizace v tomto kódování je možnost odesílat SMS s českými znaky včetně písmen š, ž a ť.
A po drobné úpravě VersaMailu lze také v kódování ISO 8859-2 posílat maily s češtinou.
Díky Hawkovi za jeho skvělou práci pro nás uživatele zařízení s PalmOS.
Zaslal: pá 18. červenec, 2008 11:25 Předmět: To jsou veci
Musim konstatovat, ze Hawk by se mohl uplatnit jako programator u vyrobce PalmOS (nebo aspon u Redgrepu)
Jenom mam jeste otazecku: predpokladam ze kdyz jsem nainstaloval tu verzi pro prepinani WIN/ISO tak muzu z RAM smaznout HsExtensions2.0_enUS-treo680-v0.1.1.prc a Latin Locale Module_enUS-treo680-v0.1.5.prc ktere tam zustaly po instalaci verze WIN?
Aktualizace: Byla vydána betaverze podporující češtinu v odesílaných mailech ne SnapperMailu. Prosím proto všechny potenciální beta testery, ať ověří její funčknost.
Aktualizace: Byla stažena betaverze 0.1.9 podporující odesílání mailů v kódování ISO 8859-2 a Windows-1250 ve SnapperMailu. Důvod: Způsobovala cyklický restart.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Další
Strana 2 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.