Tak uz jsem zase tady se zadosti o radu : )) Nevite nahodou nekdo, jak zaridit, aby se mi na Treu zobrazovaly normalne hacky a carky ? Pouzivam "mirovu ROM", ale aktivni mam anglictinu (nechci to mit v CZ)
Diky moc
screen:
_________________ momentálně palmOne Tréo 650 + Logitech HS200 Bluetooth Mobile Stereo Headset + 4GB SD Transcend 150x
Registrace: 22.12. 2004 Příspěvky: 1086 Bydliště: Praha
Zaslal: pá 22. září, 2006 16:19 Předmět:
Neni to EasyCalc? Ten ma mutace ve vsech beznejch jazycich -> existuje i anglicka verze. Jinak na pocesteni pouze hacku a carku staci PiLoc Lite _________________ Palm m125 --> Tungsten T --> Palm TX (s vibracema) (Ale mam je doma jeste porad vsechny )
Registrace: 30.12. 2005 Příspěvky: 182 Bydliště: Brno
Zaslal: pá 22. září, 2006 23:35 Předmět:
Prave tomu PiLocu bych se rad vyhnul : )) No, zkusim kdyztak tu anglickou verzi... _________________ momentálně palmOne Tréo 650 + Logitech HS200 Bluetooth Mobile Stereo Headset + 4GB SD Transcend 150x
Zaslal: pá 08. prosinec, 2006 15:56 Předmět: Re: které soubory jsou správné ??
jirka_alina napsal:
Mohu mít prosím dotaz, které soubory jsou správné ??
Díky Jirka
Správné soubory jsou dva:
LatinLocModule-2X_enUS.oprc
HsExtensionsExt_Device_enUS.oprc
Pokud chceš použít soubory z Mirovy ROM v anglickém systému, pak musíš přejmenovat příslušné soubory s postfixem deDE na enUS. Ale POZOR, musíš změnit i jejich název v hlavičce souboru na enUS. Jinak skončíš v cyklickém restartu.
Výše uvedené soubory můžeš stáhnout z mých stránek: Čeština .
Jsou to přejmenované soubory z Mirovy ROM, kde je opraven převod do UNICODE. (Mirova ROM provádí tento převod nesprávně, takže např. v MobiSystems OfficeSuite nefunguje zadávání některých českých znaků.)
Soubory stačí nahrát do RAM a provést soft reset.
Naposledy upravil Hawk dne út 24. srpen, 2010 12:35, celkově upraveno 2 krát.
Registrace: 30.12. 2005 Příspěvky: 182 Bydliště: Brno
Zaslal: pá 08. prosinec, 2006 23:35 Předmět:
Jo, nakonec jsem podporu CZ znaku vyresil pomoci FONTS4OS5. _________________ momentálně palmOne Tréo 650 + Logitech HS200 Bluetooth Mobile Stereo Headset + 4GB SD Transcend 150x
To jsi možná vyřešil zobrazování českých znaků, ale ne jejich zadávání. Ty dva soubory dělají kompletní podporu české diakritiky včetně UNICODE.
To chceš říct, že stačí nahrát LatinLocModule-2X_enUS.oprc
HsExtensionsExt_Device_enUS.oprc do RAM a mít FONTS4OS5 a maily v UNICODE se budou zobrazovat správně česky???!!! Žádnou Mírovu ROM nemám, mám jen firmware 1.20 ENA
Tím chci říct, že programy, které UNICODE podporují, budou díky těmto dvěma souborům podporovat české znaky. To ovšem neznamená, že se Ti v mailech začne česká diakritika zobrazovat korektně. Tohle závisí na konkrétním programu. Software, který UNICODE nepodporuje, Ti ty maily zobrazí špatně vždycky, ale třeba MobiSystems OfficeSuite bude chodit bez problémů.
Ještě bych chtěl poznamenat, že, podle toho co jsem zatím slyšel, se v mailech UNICODE nepoužívá, ale možná mě někdo, kdo o tom ví víc, opraví. Já jsem změnil pouze tabulku pro převod do UNICODE, takže jestli se v mailech něco nezobrazuje správně, tak to bude jen další chyba v těchto souborech, kterou jsem ještě neopravil. Tato chyba by však nesouvisela s UNICODE.
Ještě bych chtěl poznamenat, že, podle toho co jsem zatím slyšel, se v mailech UNICODE nepoužívá, ale možná mě někdo, kdo o tom ví víc, opraví. Já jsem změnil pouze tabulku pro převod do UNICODE, takže jestli se v mailech něco nezobrazuje správně, tak to bude jen další chyba v těchto souborech, kterou jsem ještě neopravil. Tato chyba by však nesouvisela s UNICODE.
Mozilla mi při odesílání mailu píše, že musí pro odeslání zprávy použít UTF-8 (UNICODE). Tak nevím jak to je.
Mozilla mi při odesílání mailu píše, že musí pro odeslání zprávy použít UTF-8 (UNICODE). Tak nevím jak to je.
Pokud vím, tak Mozilla není mailový klient. Ke kódování v mailech by se měl vyjádřit někdo, kdo o tom něco ví. Podle toho co jsem slyšel se ale používa jen kódování win a ISO.
A i s tím kódováním má pravdu - občas mi přijde email (někdy i s funkční českou diakritikou), ale záhlaví hovoří o 8859-1 - Západoevropské. Při Re mi hlásí potřebu odeslat v UTF, pokud tak neučiním, příjemce dostane zmršenou češtinu.
A pokud tak učiním, nevím co se stane, ještě se mi nikdo nestěžoval
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Další
Strana 1 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.