Když zmáčknu 'AltGr + a' tak mi to napíše prostě jen 'a'. U ostatních znaků je to obdobně.
'AltGr + e' napíše '€'.
Zkus mi prosím popsat přesnou kombinaci kláves.
Pro upřesnění, používám PWUK s driverem 1.13 a tvou poslední lokalizaci.
Zjistil jsem, že háček můžu napsat pomocí 'AltGr + V' (jako akcentovaný znak je na klávese V obrácený vykřičník '¡'), ale nefunguje jako 'mrtvá' klávesa, tzn. nejde kombinovat s jiným znakem. _________________ Portable Brain Extensions:
T3 - note taking tool
Palm LifeDrive - waiting for DGOS
Centro - enjoying active retirement as an outdoor GPS navigation shielded by OtterBox Defender
Pre - running Classic
Je to určitě lepší než nic, akorát si musim vytisknout 'cheat sheet' s rozložením znaků. Píšu všema deseti a tenhle systém si asi nezapamatuju natolik, aby neohrožoval plynulost psaní.
Zajímalo by mě, jestli by šla vytvořit nějaká aplikace, která by umožňovala změnit si rozložení znaků na klávesnici. Musela by běžet na pozadí a převádět vstupní znaky z PWUK resp. z jejího driveru na uživatelem definované. Podobně jako v tejpWriteru, kde je možné nastavit si layout pro ThumbBoard a ten pak natlačit i do ThumbBoardDA.
Představuju si to tak, že v aplikaci budu moct vytvořit víc layoutů, se kterými pak ta část aplikace, která bude běžet na pozadí (o architektuře Palm OS mám pramalé ponětí) bude provádět 'překlad' znaků do textových polí v jednotlivých aplikacích. Nejlepší by byla možnost si za běhu pomocí definovatelné zkratky (třeba AltGr + Shift) měnit/cyklovat layouty. Takže bych si vyrobil layout pro CZ, EN a případně DE (jak je komu libo) a pak už jen krásně přepínal. _________________ Portable Brain Extensions:
T3 - note taking tool
Centro - enjoying active retirement as an outdoor GPS navigation shielded by OtterBox Defender
Pre - running Classic
Takové přepínání klávesnic má PiLoc. Když zmáčkneš Alt Gr + Y, tak se přepne rozložení znaků z EN na CZ a obráceně. Rozložení znaků pak odpovídá rozložení na klasické české QWERTZ klávesnici, tj., české znaky jsou úplně nahoře místo číslic.
Jinak, to přehazování layoutů je pravděpodobně možné. Otázkou je, jak složitá by byla jeho implementace. O něco podobného jsem se už pokoušel přes zachytávání notifikací, ale nezdá se, že tato cesta vede k cíli. Pravděpodobně by se muselo sáhnout do systému a filtrovat přerušení, což je zatím nad moje síly (chybí mi detailnější popis volání systémových funkcí přes přerušení). Takže jediné řešení je zatím PiLoc.
Naposledy upravil Hawk dne st 18. březen, 2009 16:26, celkově upraveno 1 krát.
Vlastně by to přepínání za běhu nebylo až tak nutně potřebný. Stačila by ta možnost si nějak vytvořit vlastní layout a přepínat ho podobně jako kódování v tvý češtině. _________________ Portable Brain Extensions:
T3 - note taking tool
Pre - running Classic
Změnit layout by teoreticky bylo možné, ale v praxi to nemá význam, protože počet akcentovaných znaků je omezen. Žádného výrazného zlepšení by tedy nemohlo být dosaženo.
Aktualizace: Přidána plná podpora slovenštiny včetně SW klávesnice v OfficeSuite a opravena chyba způsobující špatný převod měkkého l do Unicode v kódování ISO 8859-2.
Aktualizace: Opravena chyba způsobující restarty při opakovaném zapnutí bluetooth přes status bar. ESwitch je nutné mít mezi aplikacemi spouštěnými po restartu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Další
Strana 3 z 7
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.