Zaslal: čt 20. říjen, 2011 15:09 Předmět: Záchrana kontaktů a kalendáře ze zálohy mrtvého Trea650
Chtěl bych požádat o radu.
Můj dlouholetý kamarád Treo650 mně minulé úterý beze slůvka rozloučení opustil a teď si užívá v křemíkovém nebi.
Mám ovšem problém, protože poslední synchronizaci jsem dělal v březnu a kontakty a kalendář by se mně teď skutečně hodily.
Treo jsem denodenně zálohoval NVBackupem. Mám také k dispozici Centro. Ale přestože jsem si pročítal všechny možné rady ve fórech, nedaří se mně starou zálohu oživit.
Vycházím z předpokladu ( a prozatím podle zkušeností musím říct že asi špatného) že systém zůstal v podstatě stejný a proto by se snad daly i soubory související s kalendářem a seznamem nahradit a mělo by to fungovat. Ale:
1) Pokusil jsem se provést Restore z karty do Centra - Přestože prý proběhlo v pořádku, po restartu se centro opět tváří prázdné bez jakýchkoliv dat.
2) Pokusil jsem se data ze zálohy rozbalit a přepsat v souborech umístěných na PC ve svém profilu a synchronizovat. - HOTSYNC nahlásil chybu.
Mělo by to jít pomocí selektivní obnovy v NVBackupu. Stačí obnovit soubory ContactsDB-PAdd a ContactsSimDB-PAdd + CalendarDB-PDat pro kontakty resp. kalendář.
Registrace: 16.11. 2004 Příspěvky: 232 Bydliště: Brno
Zaslal: čt 20. říjen, 2011 17:16 Předmět:
Pokud by se nezadařilo dle HAWKovy rady, je tu možnost někde si půjčit jiné TREO a pak už je to jednoduché. TREO klidně poskytnu, pokud by to nešlo jinak. Případně se to dá provést i korespondenčně - poslat zálohu a obnovená data pro desktop poslat zpět. _________________ Postupně: P IIIe, TRG pro, T / W nyní TREO 650+GPS BT Navibe GB 735+ díky HAWKově ROM i SDHC 16GB A-data
Hawk - selektivní obnovu jsem zkoušel jako první. Ale prostě to nejede. Po restartu, který následuje po ukončení restore to najede zase v původním stavu. Jako kdyby se nesnesla záloha z Trea s Centrem.
TOMT - Jsem z Ostravy, takže nevím jestli by bylo zapůjčení možné. Asi bych si dovolil požádat o korespondenční řešení.
Jé hele, omlouvám se za dvojí jméno. V treu mně zmizely i všechna hesla, tak jsem se dneska musel registrovat znovu. Doma jsem ale objevil staré heslo. Takže gold i no_gold jsem já .
Vezmu čisté Centro, na jeho kartu překopíruji NVbackup a soubory zálohy z karty, která byla v Treu.
Pustím NVbackup, vyberu zálohu o kterou mně jde, vyberu Selective restore a vyberu soubor ContactsDB-PAdd ( případně udelám kompletní restore všeho, to je jedno, výsledek je stejný).
NVbackup projede, vypíše že completed without errors a přístroj se restartuje.
Po restartu najede Centro tak, jak bylo před ním.
Pokud mám v postupu chybu tak to fungovat nebude.
Jestli se vás dotklo, že bych si rád zvolil pro mně jednodušší řešení, tak se omlouvám. Ale na rozdíl od vás mazáků jsem jen uživatel PALMu který do funkčního systému nehrabe pokud nemusí. A celých 10 let to bylo bez problémů.
Ovšem teď když funkční neni...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.