Zaslal: út 24. duben, 2007 22:16 Předmět: ROMky pro Treo 650 - stabilita
Zdravím všechny Palmist(r)y,
chtěl bych známému updatnout ROMku na jeho Treu 650 a potřeboval bych vědět od zkušenějších, jaké mají názory na aktuální ROMky, které jsou momentálně na "trhu" (oficiální i neoficiální). Známý na Treu provozuje v podstatě jenom telefonní funkce PalmOS, TomToma 5 a občas nějakou tu hru (sudoku, piškvorky atd.). Jde mi/mu hlavně o stabilitu ROM a o to, aby byl OS lokalizovaný do češtiny (lokalizaci si případně koupí; asi od RedGrep, ta se mi zdá nejstabilnější aspoň podle recenzí). Předem děkuji všem za názory a poznatky ohledně ROMek pro Treo 650
Naposledy upravil bkf1 dne čt 26. duben, 2007 10:51, celkově upraveno 1 krát.
Mirova ROM obsahuje chyby v převodní tabulce do UNICODE => chybné zobrazování diakritiky v Opeře Mini, Office Suite a DocsToGo. Podle dostupných informací navíc způsobuje nestabilitu při mazání textu např. v Memos, Versa Mailu, Snapper Mailu a možná i dalších.
Oficiální update zabírá příliš mnoho místa v RAM => větší nestabilita, menší úložný prostor v NVFS.
Já používám svoji upravenou ROM se zmenšenou velikostí ROM partition a mojí malou lokalizací, kde jsou opraveny chyby v UNICODE (viz Česká diakritika v Treu 650). Tím došlo ke zvětšení DBCache i vnitřního úložného prostoru, což implikuje vyšší stabilitu. Navíc nemám problémy s UNICODE. _________________ dlapa.cz killinghawk.cz Více zde
Naposledy upravil Hawk dne út 18. prosinec, 2012 11:58, celkově upraveno 3 krát.
Připojuji se. Mira udělal strašně moc práce, ale při delším používání se objevují mušky. Hawkova úprava ROM je zatím to nejstabilnější, co jsem viděl. _________________ Velo1 > Velo500 > Palm m130 > Palm m515 > Palm T3 > Tréo 650 (4 GB karta) > Nokia E71 (4 a 2 GB SD karta) & Nokia N810 (8 GB SDHC) a místo notebooku UMPC Asus R2H = takové větší PDA
Jo tak to bylo i s jednim clovekem co dela ROMky na moji masinku (Mio A701 - WM5). Taky se s tim drel a prvni ROM, ktera byla opravdu kvalitni byla az sedma :/
TO HAWK:
Jo a tu svoji upravenou ROM mas nekde ke stazeni? Nebo je to Mirova ROM + tvoje cestina v2.1.1 ?
Ty ROMky jsem teď uploadoval na jeden server, takže můžeš stahovat:
--Odkazy zrušeny--
--Odkazy zrušeny--
Nejedná se o Mirovu ROM s mojí lokalizací. Je to upravená originální ROM 1.20 ENA. Moje malá lokalizace tam samozřejmě je (verze 2.1.1). Jinak je celý systém anglicky.
Verzi s VersaMailem jsem netestoval, protože používám jen Snapper Mail. Pokud někdo narazí na nějaký problém, tak mi to můžete dát vědět sem, nebo přes SZ.
EDIT: Tyto ROM nemají podporu pro odesílání mailů s českými znaky v kódování Winodws-1250 ani 8 GB SDHC karet. Verze bez VersaMailu navíc neumožňuje odesílat a přijímat MMS. _________________ dlapa.cz killinghawk.cz Více zde
Naposledy upravil Hawk dne út 18. prosinec, 2012 11:58, celkově upraveno 8 krát.
Zaslal: čt 26. duben, 2007 12:23 Předmět: Rad testnu
Jenom dotaz: pokud to dobre chapu, tak je ta ROM "optimalizovana" (zmensena velikost ROM partition), pridana ceska podpora (pro korektni diakritiku) a vyhozeny versamail resp. ponechany versamail.
Ale ostatni veci (jako Quick tour, Welcome apod.) zustaly. A nebo jsou taky pryc?
U obou verzí jsou vyházené Tutorial, Real Player a všechny jazyky kromě angličtiny. Je ponechán původní Blazer 4.3.2.1. ROM partition je zmenšená na 7.1 MB. Welcome tam zůstal.
Nicméně, pokud se zdaří flashování z karty, není důvod k použití bootloaderu resp. kabelu s HotSync tlačítkem.
V nové verzi je opraveno odesílání češtiny ve Snapper Mailu.
EDIT: Odkazy směřují na opravené verze. U předchozích verzí docházelo k cyklickému restartu po ukončení updatu.
EDIT2: Odkazy směřují na poslední verze.
EDIT 5.7.2007: V ROM v0.2C bez VersaMailu chyběly soubory pro odesílání a příjem MMS. Verze 0.2D tuto chybu opravuje. ROM v0.2C s VersaMailem a ROM v0.2.1D MMS podporují a zůstávají proto beze změny.
EDIT 4.9.2007: Přidána podpora SDHC karet. (Verze 0.2G bez VersaMailu a 0.2E s VersaMailem)
EDIT 15.2.2008: Ve verzi 0.2H bez VersaMailu byla chyba. Verze 0.2I ji opravuje.
EDIT 16.2.2008: Ve verzích 0.2I a 0.2F s a bez VersaMailu byla chyba způsobující chybovou hlášku během flashování. Verze 0.2J a 0.2G ji opravuje.
EDIT 9.6.2008: Proveden update na verzi 0.2K a 0.2H bez resp. s VersaMailem 3.1. Byl odstraněn požadavek na zapnutí telefonu při spuštění Blazeru a VersaMailu (Mini's patch pro HsExtnesions2.0).
EDIT 11.7.2008: Byla provedena oprava umožňující hledání postupným psaním v telefonní aplikaci. Nyní je tedy možné používat diakritiku v kontaktech bez dalších omezení.
EDIT 15.10.2008: Byla opravena menší chyba v ROM v0.2 s VersaMailem.
EDIT 18.1.2009: Byla přidána volba zrušení blikání zelné diody v telefonní aplikaci.
EDIT 27.7.2009: Přidána podpora českých znaků v Graffiti 2.
EDIT 17.2.2010: Přidány moje modifikace Mirovy ROM s podporou odesílání mailů z VersaMailu v kódování ISO 8859-2. Celý systém je v nich česky.
EDIT 22.2.2010: Přidána podpora odesílání mailů z VersaMailu v kódování ISO 8859-2 u mojí ROM v0.2X s VersaMailem (systém anglicky).
EDIT 30.11.2011: Odstraněna chyba způsobující restarty při mazání delších textů v mojí modifikaci Mirovy ROM. _________________ dlapa.cz killinghawk.cz Více zde
Naposledy upravil Hawk dne út 12. prosinec, 2023 10:38, celkově upraveno 54 krát.
EDIT 16.2.2008: Ve verzi 0.2.1G byla chyba způsobující chybovou hlášku během flashování. Verze 0.2.1H ji opravuje.
EDIT 9.6.2008: Proveden update na verzi 0.2.1I s VersaMailem 3.5. Byl odstraněn požadavek na zapnutí telefonu při spuštění Blazeru a VersaMailu (Mini's patch pro HsExtnesions2.0).
EDIT 11.7.2008: Byla provedena oprava umožňující hledání postupným psaním v telefonní aplikaci. Nyní je tedy možné používat diakritiku v kontaktech bez dalších omezení.
EDIT 15.10.2008: Byla opravena menší chyba v ROM v0.2.1 s VersaMailem.
EDIT 18.1.2009: Byla přidána volba zrušení blikání zelné diody v telefonní aplikaci.
EDIT 27.7.2009: Přidána podpora českých znaků v Graffiti 2.
EDIT 17.2.2010: Přidána moje modifikace Mirovy ROM s podporou odesílání mailů z VersaMailu v kódování Windows-1250. Celý systém je v ní česky kromě aplikací spojených s VersaMailem v3.5.
EDIT 30.11.2011: Odstraněna chyba způsobující restarty při mazání delších textů v mojí modifikaci Mirovy ROM. _________________ dlapa.cz killinghawk.cz Více zde
Naposledy upravil Hawk dne út 12. prosinec, 2023 10:40, celkově upraveno 37 krát.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 16, 17, 18Další
Strana 1 z 18
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.