Registrace: 7.2. 2004 Příspěvky: 232 Bydliště: Praha
Zaslal: út 02. březen, 2004 21:57 Předmět:
Povedenejsi a hezci nez P800, ale take o hodne drazsi. Doufam, ze bude stabilnejsi nez P800 (tamejsi zluty trojuhelnicek jsem vidal prilis casto). Skoda ze neni levnejsi a take ma hodne tenky stylus:-/. _________________
Zrovna ho testuju, ale zda se mi, ze je na tom ohodne lepe nez P800. P800 melo strasne hodne bugu, jako treba nemoznost smazani vsech jmen v adresari najednou. Taky stylus u P800 stal za dve veci. U P900 je sice tenky, ale drzi se lepe nez u predchozi verze.
jeste takovy jeden maly dotaz: je lepsi PALM OS, nebo Symbian?
Registrace: 7.2. 2004 Příspěvky: 232 Bydliště: Praha
Zaslal: út 02. březen, 2004 22:24 Předmět:
Zokl napsal:
Zrovna ho testuju, ale zda se mi, ze je na tom ohodne lepe nez P800. P800 melo strasne hodne bugu, jako treba nemoznost smazani vsech jmen v adresari najednou. Taky stylus u P800 stal za dve veci. U P900 je sice tenky, ale drzi se lepe nez u predchozi verze.
jeste takovy jeden maly dotaz: je lepsi PALM OS, nebo Symbian?
Ono to se neda zas az tak porovnavat, protoze kazdy system je navrzeny k necemu jinemu. Me osobne vyhovuje vice palm, ale to neznamena, ze by musel byt lepsi. Ma vice programu. Ovsem pouze muj nazor prosim zadny FLAME. _________________
Zrovna ted se snazim naspat nekolika strankove porovnani PALM OS a Symbian OS. Je to skoro nadlidsky ukol. Ja mam radsi Palm OS, ale ten Symbian se mi zda ohodne lepsi na sitove veci. Palm je zase ohodne uzivatelsky privetivejsi a ma pozehnane hodne dobrych aplikaci.
P900 už je zpracovaný opravdu lépe než 800. Ten stylus je tedy spíše párátko, ale jinak celkem jde. Nehrál jsem si s 900 tam moc dopodrobna, protože mě Symbián tak moc nebere, ale vypadá dobře. Ono je už pro to docela dost her a programů.
Podle mě záleží co přesně člověk používá. Mě vadí ta obludná velikost. Mobil mám rád malinký. Píšu mraky sms denně a hodně volám. Tak 2x víc než si něco vyhledávám v palmu. Tedy raději budu vytahovat malé zařízení než něco opravdu velkého. Symbian podle mě není tak špatný, jen nevím jak přesně probíhá synchronizace, ale stejně palm je palm. _________________ Palm V, Vx, m505, m515, Tungsten T, T2, T3, Ipaq 1910, Treo 600, Zodiac 2, Clie NX73V, Treo 650, Treo 680, Palm Centro, chvíli Palm Pre a HTC Magic, iPhony od samého začátku od 4GB verze a nyní
Registrace: 1.3. 2004 Příspěvky: 7 Bydliště: praha
Zaslal: čt 25. březen, 2004 8:02 Předmět:
ja sem p900 "vemenil" za palma tt2 a t610. spokojenost maximalni. i na tu velikost se da zvyknout. zalezi jak to beres. pokd beru velikost a vahu dohromady, tak samozrejme p900 je mensi. taky je to jen jedna krobicka. ale to je asi vec nazoru.
na volani mam bt handsfree, takze nejcasteji volane kontakty mam na hlasovej prikaz. parada.
a sms jsem stejne na founu moc nepsal. na p900 jich napisu mnohem vic, protoze je muzu psat pomoci graffiti ( nebo jak se to u p900 jmenuje).
synchronizace probiha u p900 trochu jinak nez u palma.
jednak funguje synchronizec, ta synchronizuje kalendar,ukoly,...s outlookem
a pak funguje backup, ten zalohuje komplet foun + memotystick. backup ale nefunguje automaticky, musis ho spustit "rucne". ale mozna se da nstavit aby se automaticky spustil pri pripojeni, ale to jsem nezkousel. on totiz popravde receno, trva pomerne dlouho...
aplikaci jsou na to mraky, tada samozrejme ne jako na wince nebo palm. ale kazdej si urcite vybere !
kolik z vas vyzkouselo a nebo stale zkousi ( teda mimo morena ) nove a nove programy ktere se objevi ?
podle me kazdej se bud zepta co pouziva ten druhej a pak zkusi z dane kategorie jeste nekolik malo programku aby zjistil, jestli mu nahodou nebudou vyhovovat vic, ale nakonec se skonci u nekolika vybranych, ktere pokryji praci uzivatele. at uz pim nebo gamesy. pak uz jenom upgraduje na vyssi verzi.
no to by mohlo pro dnesek stacit... ...ted jsem nazorne predvedl, jak si clovek vzdycky najde argumenty pro momentalne pouzivane zarizeni...u me to bylo kdysi pro wince, pak pro palma a ted....
ps: a jeste jedna perlicka. agendus, hvezda pim na palmu je pro symbian , aspon u me, naprosto nepouzitelnej...
Já taky ne vše, neboj. Docela by mě zajímalo to psaní graphiti na Symbianu. Mám tu na hromadě nějaké P800 a 900, tak to asi vyzkouším. _________________ Palm V, Vx, m505, m515, Tungsten T, T2, T3, Ipaq 1910, Treo 600, Zodiac 2, Clie NX73V, Treo 650, Treo 680, Palm Centro, chvíli Palm Pre a HTC Magic, iPhony od samého začátku od 4GB verze a nyní
Registrace: 1.3. 2004 Příspěvky: 7 Bydliště: praha
Zaslal: pá 26. březen, 2004 9:26 Předmět:
symbian funguje jako graffiti2 , tzn ze nektery pismena jsou na 2 tahy. taky rozsah "abecedy" neni tak velkej jako u palmu , ale zatim sem nenasel nic , co by mi pri psani sms chybelo...pripadne se da prepnout na klavesnici.
pak je taky jinak rozvrzena obrazovka na graffiti , neni zleva doprava, ale zezhora dolu ( nahore cisla, dole maly pismena). prechod z palma je teda trochu zmatenej, ale je to jen otazka par dni.
No doufam, ze prijdes na sraz. Rad s tebou hodim rec. _________________ Palm V, Vx, m505, m515, Tungsten T, T2, T3, Ipaq 1910, Treo 600, Zodiac 2, Clie NX73V, Treo 650, Treo 680, Palm Centro, chvíli Palm Pre a HTC Magic, iPhony od samého začátku od 4GB verze a nyní
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.